Гледах търсене Rover за древен живот на Марс – искам да кажа, Юта

Геолозите са жестикулиране в стена от екрани, показващи изображения, изпратени от роувър в далечна, скалисти земя. Техните дискусии са пламенни: къде да изпрати марсохода, къде да се копае, какво да снимам, дори и това, което се погледна. Залозите са високи – намирането на правилните отговори може да направи разликата между намери следи от древен живот или не.

Ако ние някога открием живот на Марс, в миналото или настоящето, настройката ще изглежда почти точно по този начин. Но марсохода ние си контролира от стаята съм в не е на Марс. Това е някъде в пустинята Юта. Разследването в рамките на Марс Юта Rover Невярно е създаден с космическа агенция на Обединеното кралство, за да спечелят някои много необходим опит в търсенето на Червената планета.

Само НАСА някога успешно се приземи и контролирано роувър на Марс, така подобряване на европейското знание е от решаващо значение за бъдещото му успех в проучване на планетата. Юта има изключително суха среда, което го прави добър аналог за марсианската повърхност. Европейската космическа агенция (ESA) се надява неговите ExoMars командировъчни 2020 г. ще се приземяват роувър на Марс през 2021 г., с основната цел на търсене на доказателства за древен живот. Така че това е целта на проучването Юта, както добре.

Високият тест подвижния приемник на 1.6 метра има подобни инструменти на тези, планирани за подвижния приемник на ExoMars. Те включват избор на камери, способни да улавяне възгледи, вариращи от малки снимки на земята до големи панорами, пакет от спектрометри, които могат да анализират състава на почвата, и е тренировка за вземане на проби.

Това учение е от решаващо значение. На Марс, никакви признаци на живот на повърхността вероятно са били унищожени от радиация отдавна, така че мястото да се търсят доказателства е под земята.